Copiii fara etichete

marți, 12 februarie 2013

Facem închisoare sau nu mai facem?

  
    Andrei Năstase, fiul lui Andrian Năstase şi-a sărbătorit azi ziua de naştere şi ar fi vrut o îmbrăţişare de la tatăl său, dar nu a primit decât un simplu La mulţi ani, cum însuşi afirma.
   Am mai spus-o, o mai spun şi o voi mai spune, că nu am nici o legătura cu politica, nu sunt membru de partid, nu ştiu cu ce se mănâncă politica, aşa că pentru mine când vorbesc în acest post despre Adrian Năstase, îl consider un cetăţean al României, intelectual, avocat, profesor, care a greşit şi are de ispăşit o pedeapsă cu închisoarea ca urmare a deciziei judecătorilor. Nu mă interesează că e membru PSD, USL..etc etc. 
   Deci, ca orice persoană cu cetăţenie română (vorbim strict de România), dacă ai încălcat legea, plăteşti mai mult sau mai puţin, în funcţie de cum este decizia magistraţilor. Aşa că, Adrian Năstase, domnul Adrian Năstase, că nu e orice sulică care doarme beat prin şanţuri sau bate copiii pe stradă, are de executat o perioadă de închisoare cu executare pentru că aşa au hotărât judecătorii analizând abaterile făcute. Închisoarea reprezintă un loc unde eşti privat de libertate şi de nişte drepturi şi unde raportul dintre drepturi şi obligaţii este favorabil în favoarea celor din urmă. Faptul că Andrei Năstase, fiul lui Adrian Năstase, nu a reuşit să obţină o îmbrăţişare de la tatăl său, de ziua lui, nu e de mirat, pentu că tocmai în asta constă o pedeapsă cu închisoarea. 
   Închisoarea înseamnă că te privează (total sau parţial, după caz) de îmbrăţişări cu familia, ieşiri în oraş, sex, distracţie etc, iar prin asta cel încarcerat suferă ca drept pedeapsă pentru greşelile făcute. Pentru că dacă în închisoare te lasă să te îmbrăţişezi, să te pupi, să asculţi muzică la maxim, să faci sex când ai chef etc etc., atunci unde ar mai fi "suferinţa" pe care trebuie să o simţi ca data viitoare să nu faci faci prostii!? Închisoarea înseamnă pedeapsă, iar asta se traduce prin eliminarea totală sau parţială a unor plăceri de care cei în libertate au parte, iar cei închişi nu, pentru că altfel nu s-ar mai justifica detenţia.
   Ştiţi bancul:
   Bulă la închisoare, vine mă-sa în vizită:
   - Cum e Bulă?
   - Mamă, avem mâncare bună, TV, internet, sex o dată pe lună.
   - Bulă, dragu mamii, vezi mamă să te comporţi bine să nu te dea aştia afară.
Cam aşa e la noi.

Niciun comentariu: