Copiii fara etichete

luni, 21 ianuarie 2013

România taxată

  
    Acest guvern mai mult sau mai puţin nou instalat a început să facă treabă, mare, adică a majorat numărul taxelor pentru că bugetul este sărac şi cum colectarea se face de la proşti şi nu de la adevăraţii evazionişti, contrabandişti etc, treaba merge ca pe roate pentru ei şi ca pe roate desumflate pentru prostime. Din ce am auzit în ultimul timp au apărut: taxa de timbru pentru maşini, taxa pentru marii furnizori de energie electrică, taxa pe profit pentru micii fermieri şi mai sunt cu siguranţă şi altele dar nu mi le amintesc acum. 
   Că tot sunt de profesie agronom, mă opresc asupra taxei impuse micilor fermieri şi nu pot decât să remarc o totală lipsă de interes pentru producţia şi consumul intern de produse agroalimentare. După ce că avem o agricultură jalnică, catastrofală, din care ce iei pe mere dai pe pere, mai vine şi aceasta taxă reprezentând 16% din profit. Era şi mai înainte dar se aplica de la o anumită producţie şi de la o anumită suprafaţă de teren exploatată. Acum, doctorii iluştri plagiatori academicieni honoris causa din Guvernul României s-au gândit că şi amărâtul ăla cu juma' de hectar lucrat cu sapa şi cu grebla obţine profit şi nu cotizează la stat, aşa că hai să-l belească jupoaie cu o taxă. După ce şi-au văzut buletinele de vot ştampilate în locul care trebuie, au trecut la treaba care se pricep ei mai bine, şi anume TAXAREA! Efectele binenţeles că nu a avut cine să le prevadă, dar bănuiesc că se va întâmpla în felul următor: ţăranul dă eventuala producţie bişniţarilor, ca să scape de această taxă, aceştia fiind mână-n mână cu autorităţile declară profit cât vor ei, sau ţăranul dă pământul în asociaţie, şi la fel aceasta din urmă declară producţia care o vrea, că doar cine-i controlează nu pleacă cu mâna goală, dacă mă înţelegeţi. Ar mai fi o variantă cu lăsarea pământului nelucrat, dar ştiu foarte bine că şi pentru acest lucru se percepe amendă, lucru cu care sunt întrutotul de acord.
   În final, ţăranul nu mai produce, nu-l mai vezi în piaţă, bani la bugetul de stat se adună ca şi până acuma, sau poate chiar mai puţini, guvernanţii sunt înjuraţi şi culmea realeşi peste 4 ani.
   Nu le ajung 4000 lei/lună pentru cazare, au zis că măcar 6000, iar ţăranul care lucrează pământul e obligat să le plătească taxe peste taxe, iar odată la 4 ani e prostit cu un rachiu pentru un vot şi uite aşa treaba merge în România. Bulgarii şi ungurii ne-au luat-o de mult înainte la capitolul bun simţ şi responsabilitate, iar moldovenii de peste Prut vin tare din urmă (exemplu sistemul sanitar din Republica Moldova, atitudinea personalului medical de acolo, sunt cu mult superioare celor din România), iar noi plătim taxe, votăm hoţi cu dosare penale pe rol, ne trimitem copiii în străinătate şi mâncăm de sărbători mămăligă cu cartofi sau pâine goală.
  

Niciun comentariu: