Copiii fara etichete

vineri, 21 decembrie 2012

Iarna nu e prietena tuturor




    Nu se intampla de multe ori sa nu citesc presa online dis de dimineata, doar cand sunt plecat cu masina si nu am acces la internet, dar seara tot o “rasfoiesc”. Articolele si subiectele sunt cat se poate de variate, adevarate sau cu inflorituri, insa cert este ca unele dintre ele ma ingrozesc pur si simplu.
   Spre exemplu in ultimele 3 – 4 zile citesc de bebelusi morti pentru ca ambulanta nu a putut ajunge din cauza nametilor, sau fetite de 11-12 ani violate cu salbaticie chiar de proprii tati, sau ginere omorat de socru la taiatul porcului, deci ceva de genul stirilor de la ora 5 de pe ProTv.
    Acuma stau si ma gandesc oare ce fel de om trebuie sa fii sa faci asemenea fapte, cat de brutal, de barbar si sadic trebuie sa fii pentru a face astfel de lucruri. Cum se poate ca in secolul XXI, Mileniul III sa mai avem localitati izolate iarna de zapezi, iar vara de noroi, copii care mor de frig in case, in timp ce unii se lafaie in milioane de euro. Stiu ca viata e nedreapta dar parca prea exagerata nedreptatea aceasta, mai ales cand vine vorba de copii.
   Credinciosii si evlaviosii care afirma sus si tare ca Dumnezeu  are grija de toti, stie El ce e mai bine pentru fiecare, cum comenteaza atitudinea Domnului  atunci cand fetitele sunt sechestrate si violate, cand copiii sunt desfigurati sau chiar omorati de caini, cand bebelusii ingheata de frig!? Cu siguranta vor spune ca asa vrea El si nu trebuie judecat pentru ca el este Atotputernic si are grija de toti.
   Cu toata logica existenta in aceasta lume nu reusec  sa inteleg faptul ca unii cred in ceva, iar acel ceva te dezamageste prea brutal si nedrept, iar credinta totusi persista.
  Ce ai Doamne cu fetitele, bebelusii si copiii de care aminteam mai sus, dupa ce ca sunt mici si fragili mai au ghinionul sa mai fie si mutilati si chiar omorati!? In tot acest timp vinovatii stau la parnaie, la caldura cu cozonacul si friptura de porc in fata, lor nu li se intampla nimic, pentru ca acolo sunt paziti non-stop, insa acele suflete mici si nevinovate sunt lasate la voia intamplarii.
   Dreptate e asta!? O fi, dar nu aici pe Pamant!

Niciun comentariu: