Copiii fara etichete

joi, 29 noiembrie 2012

Stocare virtuala

   Informatia din zilele noastre apare intr-un ritm ametitor si de o complexitate destul de ridicata, ceea ce ne determina sa o stocam. De cand am descoperit calculatorul stiu ca prima data stocam pe disketa (1,44 Mb), apoi pe CD, pe DVD, stick USB, HDD extern la promotie si mai nou serviciul cloud. Oferta este destul de variata, dupa cum se vede, ceea ce inseamna ca avem suficiente optiuni privind unitatile de stocare. Banuiesc, mai mult ca sigur, ca aproape nimeni nu mai foloseste disketa, un procent foarte mic utilizeaza CD-ul, ceva mai multi stocheaza pe DVD-uri si stick-uri, insa marea majoritate au trecut deja la HDD externe sau la servicii cloud.
   Personal, consider ca in ceea ce priveste stocarea de informatii, viitorul este categoric pentru serviciile de tip cloud, pentru ca este mult mai practic, mai usor de folosit, permite gasirea in scurt timp a informatiilor ce le dorim. Ce ar fi sa ne apucam sa cautam ceva printre zecile de DVD-uri, de stick-uri sau HDD-uri externe, ne-ar luat foarte mult timp, poate nu intotdeauna am gasi ceea ce cautam, in schimb apeland la cloud printr-un simplu search gasim imediat ceea ce ne dorim.
   In viitor totul se bazeaza pe virtual, un spatiu nelimitat in care orice cantitate de informatie poate fi depozitata si gasita in cel mai scurt timp posibil, la fel cum intr-un magazin online gasim mult mai multe si intr-un timp mult mai scurt.
ARTICOL SCRIS PENTRU SUPERBLOG 2012!

Niciun comentariu: