Copiii fara etichete

marți, 27 noiembrie 2012

Sa consumam produse romanesti!

  
    Imediat dupa revolutia din decembrie 1989 era o moda in Romania ca tot ce e din afara e bun, iar ce e autohton e rau. Aceasta conceptie ne-a fost implementata de comunisti, iar unii inca viseaza la acest regim care le-a indoctrinat si dictat viata. Mananca aia, fa aia, sa ai 10 copii, serviciu, sa te imbraci in gri..etc si tot felul de chestii absurde si de neinteles pentru un om capabil sa-si croiasca singur viata,dar pentru cei mai multi, buni de nimic, comunismul era Dumnezeu pe Pamant.
   Uite ca vremurile s-au schimbat, cam tarziu ce-i drept, iar romanii se intorc catre produse traditionale, le apreciaza din ce in ce mai mult in ciuda faptului ca ele se gasesc din ce in ce mai putin.
   Personal, vreau sa va marturisesc, ca toata vara anului 2012 nu am mancat rosii, din piata, romanesti si cu gust, singurele care erau "comestibile" au fost cele din gradina bunicii. Producatorii locali, s-au smecherit, culeg tomatele de verzi, le pun gramada, le stropesc cu Ethrel, iar dupa 24 de ore sunt rosii de-ti iau ochii, nu si gustul. Dar, totusi e bine ca este produs romanesc si se favorizeaza economia locala si nationala.
   Hypermarket-ul Real face un lucru minunat pentru consumatori, ii anunta care sunt produsele romanesti, ba mai mult acele produse in raza de actiune a magazinului.Astfel este incurajat consumul de produse romanesti si implicit productia autohtona, un lucru benefic pentru populatie cat si pentru Romania in general. In acest mod invatam si noi sa apreciem tara in care traim, sa sporim consumul intern sa contribuim cu totii la bunastarea Romaniei.
   Spre exemplu, in Germania nu se consuma produse importate decat atunci cand nu mai exista produse autohtone, pana atunci tot neamtul e patriot, cel putin cand vine vorba de alimente.
   Noi de ce n-am fi asa, ca am avea numai de castigat, inca sunt oameni care prefera puii belgieni, ficateii toxici si letali brazilieni, rosiile cancerigene turcesti si lista poate continua. Se spunea pe la stiri ca supermarketurile pun prea multe conditii si taxe greu de suportat pentru producatorii autohtoni si de asta nu prea gasim la raft produse romanesti. Uitati ca Real, a depasit aceste bariere si este capabil sa sprijine productia autohtona de alimente, asa de gustoase si sanatoase.
ARTICOL SCRIS PENTRU SUPERBLOG 2012!

Niciun comentariu: